Työpajat

Työpajat

Uusia ideoita ja toimintamalleja

työpajat

Lukutaidon ja lukemisen lähtökohtana on nuorten oma maailma


Työpajan teemana suomi-rap

Tämän hetken suosituin musiikin muoto on rap ja se perustuu kielen suvereeniin hallintaan. Siksi rap toimii hyvin myös työpajan teemana. Rap-työpajassa analysoidaan tekstin puhujaa, näkökulmaa ja neutraalia kieltä. Tähtivieraana työpajassa on mukana rap-muusikko, joka innostaa tekstien pariin musiikin kautta.

Työpajassa kysytään muun muassa kuka puhuu, kenelle sanat on osoitettu, mihin tekstillä pyritään. Kun lukemisen lähtökohtana on oma suosikkimusiikki, suhde kieleen ja lukemiseen on luonteva.

työpajan esittely | suomi-rap

rap-lyriikat
inspiroivat
lukemaan

Tutustu rap-työpajaan ≫

Mediakritiikki-työpaja

Media pirstoutuu, ja tiedontarjoajia on koko ajan enemmän. Työpaja haastaa pohtimaan, miten löytää luotettavaa tietoa. Miten voi olla varma, ettei tule huijatuksi? Medianlukutaito vaatii ennenkaikkea hyvää lukutaitoa.

Mediakritiikin työpajoissa tähtivieraana ovat mediasta tutut ammattijournalistit. Tunnetut mediapersoonat haastavat nuoret kyseenalaistamaan ja tunnistamaan median eri muotoja.

Medianlukutaito edellyttää hyvää lukutaitoa


Esikuvat kannustavat ja innostavat

Työpajojen vetäjä on kirjallisuuden ammattilainen. Työpajojen sisällöt on suunniteltu yhteistyössä ammattikoulujen äidinkielenopettajan kanssa. Siksi pajat soveltuvat osaksi pakollisia äidinkielen opintoja.

Työpajan vetäjällä on mukanaan lukeva esikuva, tähtivieras, joka tuo lukemiseen ja lukutaidon merkitykseen oman näkökulmansa. Tähtivieraina ovat toimineet muun muassa muusikko Mikko Sarjanen ja toimittaja Rakel Liekki.

Tähtivieraan esittely | Mikko Sarjanen

TUTUSTU
ATOMIROTAN MIKKO SARJASEEN

Mikon tarina ≫

tilaa tYÖPAJA

Järjestämme työpajoja AMMATTIKOULUISSA ympäri suomea. Haluaisitko TYÖPAJAN SINUN KOULUUSI?

Lähetä meille sähköpostia ≫